FAQ

 • Wat is CAMELEONE®?

  CAMELEONE® is een hygiënisch en beschermend comforttextiel voor boven of onder immobilisaties en andere medische verbanden waardoor patiënten met een immobilisatie zonder ongemak of schaamte hun sociale contacten kunnen voortzetten.

 • Bestaat er een verschil tussen de CAMELEONE® voor de linker- of rechtervoet, de linker- of rechterarm?

  Neen, alle modellen voor ledematen zijn te gebruiken aan linker- of rechterarm of -been.

 • Zijn de CAMELEONE® producten bruikbaar voor diabetici?

  De CAMELEONE® producten werden niet in dit opzicht ontworpen. De uitrekbaarheid van het materiaal is een plus. De naden daarentegen zouden een probleem kunnen zijn.

 • Mag ik mijn CAMELEONE® wassen?

  Ja, om hygiënische redenen is het aanbevolen om uw CAMELEONE® regelmatig te wassen in het kader van maximaal comfort.

 • Welke zijn de wasvoorschriften van CAMELEONE®?

  Effen stoffen machinewasbaar op 60°C, bij voorkeur met fijnwasmiddel en met gelijkaardige kleuren. Liefst omgekeerd wassen. Bedrukte stoffen handwasbaar op 40°C, bij voorkeur met fijnwasmiddel en met gelijkaardige kleuren. Liefst omgekeerd wassen.

 • De stof van mijn CAMELEONE® is te ruim geworden, wat moet ik doen?

  Indien uw CAMELEONE® te ruim is geworden, raden wij u aan hem te wassen. Daarna kunt u de stof zachtjes uitrekken, vooral aan de openingen, om het zijn oorspronkelijke model terug te geven. Indien uw CAMELEONE® te groot blijft, omdat u hem bijvoorbeeld eerst over een gipsverband hebt gedragen en nu als huidbeschermer wenst te gebruiken, dan raden wij u aan hem toch in de droogkast te drogen. Dit zal het elastaan doen krimpen.

 • Wat is het verschil tussen: CAMELEONE® & CAMELEONE® Aqua

  CAMELEONE® Aqua is een specifiek en aanvullend gamma ter bescherming van alle mogelijke verbanden bij het douchen en baden. Bij normaal gebruik zijn deze hoezen herbruikbaar.

 • Voor wie is CAMELEONE® bestemd?

  Het CAMELEONE® gamma is geschikt als overtrek en bescherming voor gipsverbanden (onderste en bovenste lidmaat) , langdurige immobilisaties (zoals korset,orthese, brace, bandages,...)